Znate li koliko godina zapravo ima Kolinda Grabar-Kitarović: OVO NIKO NE MOŽE VJEROVATI!

0
5755

Kolinda Grabar-Kitarović, je jedna od predsjednica za koji je vjerovato čuo cijeli svijet. Svojim postupcim Kolinda često postaje glavna tema raznih odgađaja, a njezina je popularnost naglo skočila nakon Mundijala u Rusiji.

Ipak, mnoge je šokirala činjenica koliko predsjednica Hrvatske ima godina. Kolinda je rođena u Rijeci, 29. aprila 1968. Dakle hrvatska predsjednica ima 50 godina, iako to nitko na prvu ne bi pomislio.

kolinda2

Svoju profesionalnu karijeru započela je u Ministarstvu znanosti i tehnologije, da bi se 1993. godine zaposlila u Ministarstvu vanjskih poslova, gdje je najprije radila kao savjetnica u Uredu zamjenika ministra, a potom kao načelnica odjela za Sjevernu Ameriku.

kolinda

Godine 1997. odlazi u Veleposlanstvo RH u Kanadi, prvo kao diplomatski savjetnik, a zatim kao ministar savjetnik. Na parlamentarnim izborima 2003. godine izabrana je za zastupnicu u Hrvatskom saboru.

23. decembra 2003. godine imenovana je ministricom europskih integracija, a 18. januara 2005. godine postaje voditeljica Državnog izaslanstva za pregovore o pristupanju Europskoj uniji (pregovarački tim). Spajanjem Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva europskih integracija imenovana je ministricom vanjskih poslova i europskih integracija.

61565566-kolinda

Na dužnosti ministrice ostala je do 12. januara 2008. godine. Za vrijeme njezinog mandata Republika Hrvatska započela je pregovore za članstvo u EU.

Od 2014. godine Kolinda Grabar-Kitarović obnaša dužnost predsjednice Hrvatske.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović gdje god da se pojavi svojim postupcima privuče nevjerovatnu pažnju.

kolinda

Tako je i sada  prije nego se javila za Dnevnik Hrvatske televizije  iz New Yorka gdje sudjeluje u radu Skupštine UN-a, učinila jedan nevjerovatan gest.

kolinda

Naime, HRT je na Twitteru objavio video na kojem se vidi kako predsjednica popravlja frizuru reporterki.

kolinda

Iza scene. Kad Predsjednica brine o frizuri HRT-ove reporterke Branke Slavice“, napisali su s HRT-a.

Snimka je, kao i sve drugo što se tiče hrvatske predsjednice, izazvala brojne reakcije.

kolinda-new-york1

Kolinda Grabar-Kitarović je definitivno ostala zvijezdom na Svjetskog prvenstvu u fudbalu gdje je svojim srčanim navijanjem oduševila svijet.

kolind3

Zbog velike popularnosti koju je time stekla novinari ruskog izdanja časopisa Marie Claire odlučili su s njom napraviti intervju.

Povodom snimanja Rusi su, kako pišu hrvatski mediji angažirali talijanskog stilista koji je u Zagreb stigao s više kofera odjeće poznatih svjetskih brendova, ipak, predsjednica je inzistirala na kreacijama isključivo domaćih dizajnera što je oduševilo urednicu magazina.

kolindaplesesukeeer-1

kolinda

61435258-kolinda-grabarkitarovic

Hrvatska predsjednica je otkrila je da svaki dan vježba, a možemo reći kako se to itekako vidi pogotovo na slici na kojoj demonstrira svoje sposobnosti s baratanja puškom.

kolinda1

kolinda1

kolinda

Bečki dnevni list Kleine Zeitung jučer je objavio inetrvju s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar – Kitarović. 

U ovom intervjuu govorila o migrantskoj krizi, rodnoj neravnopravnosti, nacionalizmu, a najviše pažnja privukao je njen opis života u Jugoslaviji.

kolinda

kolinda

Predsjednica je, naime, izjavila kako je u Jugoslaviji bilo zabranjeno biti Hrvat:

“Desetljećima je nama Hrvatima bilo zabranjeno da imenujemo svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: ‘Ja sam Hrvat’, morali smo reći: ‘Ja sam iz Hrvatske’. Ko bi iskazao svoj nacionalni ponos, tome je prijetio zatvor”, rekla je predsjednica i dodala kako je jedva čekala da izađe iz komunizma iz jednog jako bizarnog razloga:

kolinda

“Odrasla sam u komunizmu, i nisam htjela ništa drugo nego da izađem iz toga. Htjela sam biti slobodna. Htjela sam imati mogućnost u dućanu birati između raznih vrsta jogurta, i da ne moram vlastima priopćavati koliko ću kruha trebati idućeg tjedna”, rekla je i mnoge ostavila u šoku.

Društvene mreže prepune su reakcija na  izjavu predsjednice. Najveći problem u svemu je to što njene izjave nisu tačne.

kolinda

kolinda

Naime, časopis “Mljekarstvo” iz februara 1975. donosi ocjenu kvalitete 85 različitih vrsta tečnih, čvrstih i voćnih jogurta, kiselih mlijeka, ovčjih, kravljih i acidofilnih mlijeka i kefira.

kolindaa

Još su manje istinite predsjedničine tvrdnje da je u Jugoslaviji zabranjeno bilo izjašnjavati se kao Hrvat. Naime, od 1948. do 1981. broj stanovnika Jugoslavije koji su se izjašnjavali kao Hrvati porastao je sa 3,78 miliona na 4,42 miliona. Hrvati su sve do raspada bivše države bili drugi narod po zastupljenosti.

josip-broz-tito-724x420

tito1

I Sam predsjednik Jugoslavije, Josip Broz Tito u više se navrata izjasnio da je Hrvat po nacionalnosti. Dokazuje to i njegov vjenčani list iz 1952. kada se u Iloku oženio s Jovankom Budisavljević. Na sastanku s visokim predstavnicima Katoličke crkve, jednom se prilikom čak i izjasnio kao Hrvat i katolik, piše portal koji provjerava točnost i istinitost medijskih napisa, Faktograf.hr.

vencanicaaa-726x1024

(Vjenčani list Tita i Jovanke/Muzej istorije Jugoslavije)

izvor: novi.ba

LEAVE A REPLY